Çineli genç çift bir ilki gerçekleştirdi

Çine'de yaşayan Şerife Nur Demir ve Ekin Ural Kafes, çocukların ve ailelerinin birlikte zaman geçirebileceği bir alan olmadığı için ilçede bir ilki gerçekleştirdi. Demir ve Kafes çifti, Bambini Kafe ve Oyun Atölyesini hizmete açtı.

Bir süredir nişanlı olan Demir ve Kafes çifti, çocukların elektronik cihazların bağımlılığından kurtulması ve eskiden olduğu gibi birlikte oyun kültürünü kazanmaları, el becerilerini geliştirmek istedikleri için Bambini Kafe ve Oyun Atölyesini açmaya karar verdiklerini dile getirdi.

“ALANINDA UZMAN KİŞİLERLE ÇOCUKLAR VE EBEVEYNLER FARKLI AKTİVİTELER YAPIYORLAR”

Cumhuriyet Mahallesi’nde 1 ve 5 yaş arası çocukların güvenli bir oyun alanı ile çeşitli aktiviteler gerçekleştirebileceği ve ebeveynlerinde rahat bir ortamda sıcak ve soğuk içeceklerini içebileceği alanı oluşturan Şerife Nur Demir ve Ekin Ural Kafes, Çine halkından çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Kendisinin bu konuda hem eğitimli hem de tecrübeli olduğunu söyleyen Şerife Nur Demir, “2020 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden lisansımı Şeref Derecesi ile tamamlayarak mezun oldum. 4 yıldır Çine’de çeşitli okullarda öğretmenlik yaptım. Bu sene de Ekin ile birlikte ortak bir kafe ve atölye açtık. Burada çocuk ve ebeveynlerle buluşuyoruz. Saat 09:00 ile 17:00 arasında farklı yaş grupları ile oyun atölyelerimiz oluyor. Pazar günleri de belirli aralıklarla workshoplar oluyor. Alanında uzman kişilerle çocuklar ve ebeveynler farklı aktiviteler yapıyorlar” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ BURADA HEM SOSYALLEŞİYOR HEM DE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR”

Bambini Kafe ve Oyun Atölyesi’nde çocuklar için verilen eğitimler hakkında da bilgiler veren Demir, “Oyun alanlarında yaş gruplarına göre aktiviteler düzenliyoruz. 13 aydan başlıyoruz ve 13-18, 18-24, 2-3 yaş, 3-4 yaş ve 4-5 yaş olarak gruplarımız var. Hepsi yaş gruplarına ve dikkat sürelerine göre burada atölyemizde etkinlikler yapıyorlar. Duyusal oyunlar, sosyal oyunlar, ince motor, kaba motor becerilerini geliştiren oyunlar ve aynı zamanda yaş gruplarına göre aktivitelere çeşitlendirerek devam ediyoruz. Çocukların artık sosyalleşmede bizlerin çocukluğundaki kadar şanslı olmadığını düşünüyoruz. Biz bu alanda çocuklarla hem sosyalleşebilecekleri hem de sosyalleşirken kendilerini geliştirebilecekleri bir hayali kurarak başladık ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız burada hem sosyalleşiyorlar hem de keyifli vakit geçiriyorlar. Aynı zamanda kafe alanımızda ebeveynlerimizle akşam oyun alanında vakit geçirebiliyorlar” diye konuştu.

“BİZİM KONSEPTİMİZDE BİR YER OLMADIĞI İÇİN ÇOK GÜZEL DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

Aynı konsepte başka bir yer olmadığını ve bu nedenle aldıkları olumlu dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Şerife Nur Demir, “Şuan için Çine’de bizim konseptimizde bir yer olmadığı için çok güzel dönüşler alıyoruz. Atölyelerimize de başlamış bulunmaktayız, gayet güzel ilerliyoruz. Harcadığımız çabaların karşılığını almaya başladığımızı düşünüyoruz, bu da bizi çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

“BAMBİNİ CAFE ATÖLYEMİZ BU ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKTI”

Bambini Kafe ve Oyun Atölyesini hem çocukların hem de ilçenin gelişimi için açmaya karar verdiklerini söyleyen Ekin Ural Kafes, “Benim mesleğim tercümanlık, Ege Üniversitesi’nde tercümanlık okudum. Daha sonra çeşitli sektörlerde çalıştım, sonra da nişanlım ile birlikte Çine‘de yaşadığımız süre boyunca böyle bir atölyenin, yani ebeveynlerin gelebildiği ve çocuklarıyla vakit geçirebileceği, gelişimlerine katkı sağlayabileceği bir alanın eksik olduğunu çevremizden duyduk. Bunlar doğrultusunda da kendi ilçemize gelişmekte olan ve hatta büyük bir potansiyel barındıran Çine’mize böyle bir alan yaratma planında karar kıldık. Bambini Cafe Atölyemiz bu şekilde ortaya çıktı. Çocuklarımız burada keyifli vakit geçirirken, ebeveynlerimiz de kafeteryamızda tatlı, sıcak ve soğuk içeceklerimizle bu anların keyfini çıkartabiliyor. Aynı zamanda çocuklarını oyun oynarken gözlemleyebiliyor. Biraz farklı bir konsept Çine için, umarız bütün Çine halkı için güzel olur. Burada kendi istediklerini bulabilirler diye ümit ediyorum. Hizmet saatlerimiz atölye, yani oyun gruplarımız sabah dokuz ile akşam üzeri 17:30’a kadar sürüyor. Akşam 19:00 ile gece 23:00’e kadar da serbest oyun alanımız ve kafeteryamız aktif olarak hizmet veriyor” dedi. (ALİYE GÖKCÜK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.