İstiklal Marşı’nın kabulü Çine’de de törenle kutlandı

12 Mart 2014, Çarşamba 16:18

     


İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. Yılı Çine’de Anadolu Öğretmen Lisesi’nin hazırlamış olduğu “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” ile kutlandı.

 

Çine Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Cemalettin Giden, Çine Belediye Başkan Vekili Burhan Kandemir, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdil, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kadriye Çalı yaptı.

 

Ardından slayt eşliğinde İstiklal Marşı’nın kabul süreci ve M. Akif Ersoy’un hayatı izlendi. Şeyma Kılıç ‘Bülbül’ Beyzanur Eraslan ‘Çanakkale Destanı’ adlı şiirlerini okudu.

 

11/C sınıfı öğrencilerinin oratoryosundan sonra Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Şüheda Ceylan’ın İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okumasıyla program sona erdi. Program sonunda Kaymakam Demir, tarafından Şüheda Ceylan ve ailesine çiçek ve çeşitli hediyeler verildi. (SEZGİN MADRAN)