• 14 Haziran 2024, Cuma 14:28

“Anaokulu çocuklarına böyle mi örnek oluyorsunuz?”

Aydın’ın Çine ilçesinde hizmet veren bir özel anaokulunun düzenlediği mezuniyet törenin ardından caddenin çöplüğe dönüştüğünü belirten vatandaşlar, öğrenci velilerine “Anaokulu çocuklarına böyle mi örnek oluyorsunuz?” dedi.

Çine merkez Cumhuriyet Mahallesi Kuvayı Milliye Caddesi’nde bulunan özel anaokulunda düzenlenen mezuniyet töreninin ardından oluşan manzara, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

“ÇÖP KAMYONU İLE ÖZELLİKLE DÖKÜLMÜŞÇESİNE BİR MANZARA BIRAKTILAR”

Anaokulunun hemen yanında bulunan Garden Park ve Asmalı Bahçe sitelerinde oturan vatandaşlar, oluşabilecek çöpler için okul idaresinin hazırlık yapmadığını belirtirken, tören sonrası cadde ve sokaklara atılan çöplerden adeta kendilerinin utandığını ifade etti. Anaokuluna öğrenci gönderen velilerin çoğunluğunun eğitimli ve bilinci insanlar olduğunu belirten site sakinleri, “Kendi çocuklarının mezuniyet törenine katılan vatandaşların attığı mısır koçanları, pet şişeler ve diğer çöpler, adeta çöp kamyonu ile özellikle dökülmüşçesine bir manzara bıraktılar. Tören sonrası yola atılan pet şişenin kapağı patlayıp balkona fırladı. Bu bir vatandaşa da gelebilirdi. Bırakılan çöp manzarasından bizler utandık. Okul idarecileri çevreye önlem amaçlı çöp poşetleri koyabilirdi ama bu da düşünülmemiş. Bu okulun sahibi aynı zamanda belediye meclis üyesi ve buraya belediyenin temizlik personelini görevlendirmesi de bizce yanlış olur. Çünkü belediye personelini özel işi için kullanmış olur. Fakat, 5-6 yaş gurubunda olan ve anaokula giden çocuklarının mezuniyet törenine katılan vatandaşların bu yaptıklarından dolayı kınıyoruz. Sizler anaokulu çocuklarına böyle mi örnek oluyorsunuz?” açıklamasında bulundu. (HAZEL BAYIK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.