• 25 Eylül 2024, Çarşamba 17:35

Bu mahalle su diye zehir mi kullanıyor?

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesi’nde, 2024 yılı içinde 7 kişi kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Mahalle sakinleri, kullandıkları şebeke suyunun bu ölümlere yol açtığını iddia ederek yetkililerden acil çözüm talep etti.

Tepeköy Mahallesi’nde yaşayan ve geçtiğimiz Perşembe günü yaşamını yitiren Ayten Önal ile 23 Temmuz tarihinde yaşamını yitiren Hilmi Toker’in kanser nedeniyle hayatlarını kaybettiği ifade edildi. 120 kişinin yaşadığı kırsal Tepeköy Mahallesi’nde 8 buçuk ayda toplam 7 kişinin kansere yenik düştüğü belirtildi.

“SUYUN SAĞLIKSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Kısa süre önce annesi Ayten Önol’u kanserden kaybeden Semra Özcan, şebeke suyunun sağlıksız olduğunu belirterek, “Bu suyu yemeklerde, çay demlemede kullanıyoruz. Suyun neden olduğu hastalıklardan şüpheleniyoruz ve şebeke borularının değiştirilmesini istiyoruz. Su, lavaboları ve fayansları karartıyor. Çaydanlık bile siyahlaşıyor. Suyun sağlıksız olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Mahalle sakini Nadire Kartal da, “Mahallemizde insanlar birer birer ölüyor ve bu ölümlerin sebebinin kanser olduğu söyleniyor. Kullandığımız su bir süre beklediğinde simsiyah hale geliyor” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Benzer şikayetleri dile getiren Arzu Ergin, son bir yıl içinde 6-7 kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Kullandığımız su her yeri karartıyor. Bu nedenle şebeke borularının değiştirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEMİZLİK İÇİN KULLANDIĞIMIZ SU HER YERİ KARARTIYOR”

Babasını iki ay önce kanserden kaybeden Adem Toker ise, “Şebeke boruları çok kötü durumda. Temizlik için kullandığımız su her yeri karartıyor. Babamın daha önce başka bir rahatsızlığı yoktu, ani bir şekilde hastalandı ve kısa sürede akciğer kanseri teşhisi konuldu. 2 ay içerisinde de yaşamını yitirdi. Bunun sudan kaynaklandığını düşünüyoruz” dedi.

“ŞEBEKE BORULARININ DURUMU İÇLER ACISI”

Tepeköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Duman da mahallede kanser vakalarının artışına dikkat çekerek, “Göreve geldiğim Mart ayından bu yana 7 kişi kanserden öldü. Şebeke borularının durumu içler acısı. Pazartesi günü su analizi için numune alındı, sonuçları bekliyoruz” açıklamasında bulundu. (ALİYE GÖKCÜK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.