Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, “Siyaset dünyasında da hep trol saldırılarına, iftiralara, karalamalara maruz kalıyoruz. Türkiye’de bu durum artık hastalık haline geldi. Yani siyasi rekabet birbirine çamur atmak, çamur atma konusunda da insanlar artık doktora yaptılar” ifadelerini kullandı.
Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Aksu, Sosyal medyada hakkında çıkan karalama saldırılarının siyasi bir rakip olarak görüldüğü için yapıldığını belirtti.
“BU ÜLKE ADINA ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN SİYASİ RAKİP OLARAK GÖRÜLÜYORUZ”
Son günlerde sosyal medyada kendisine karşı saldırılara açıklık getiren Aksu, üreten insanlara karşı saldırıların her zaman olabileceğini, bunun insanı itibarsızlaştırmayacağını söyledi.Aksu şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de maalesef üreten insanlara karşı saldırı arttı, özellikle sosyal medya zaten bu amaçla kullanılıyor. Herkes için bu geçerli. Bizlerde mümkün olduğu kadar bu ülke için ürettiğimiz projelerle, fikirlerle gerek sosyal medya ortamında gerekse bilimsel ortamda makaleler yayımlayarak gerekse Ankara bürokrasisinin özellikle üst düzeyde sayın bakanlarımıza kadar projelerimizi ilettiğimiz için ve bu ülke için çalıştığımız için hep bir siyasi rakip gibi görülüyoruz. Siyaset dünyasında da hep trol saldırılarına, iftiralara, karalamalara maruz kalıyoruz. Türkiye’de bu durum artık hastalık haline geldi. Yani siyasi rekabet birbirine çamur atmak, çamur atma konusunda da insanlar artık doktora yaptılar. O kadar ustalaştılar ki bunun ince bir noktası var, halkın gözünde itibarsızlaştırmak. Öyle noktalardan girmeye çalışıyorlar ki seni halkın gözünde itibarsız hale getirme çabasına giriyorlar. Ancak bir insanın itibarı öyle trollerin veya kamuoyuna mal etseler bile senin hakkındaki imajla olmuyor. Eğer geçmişte eserleriniz varsa, hayatınızı boşa geçirmediyseniz, bu ülkeye hizmet ettiyseniz kolay kolay insanın itibarını sarsamıyorlar.”
“TÜRKİYE’DE SİYASET VASIFSIZ İNSANLARIN İŞGAL ETTİĞİ BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜ”
Aksu, “Türkiye’nin genelinde siyasal yapı maalesef giderek çürümüş, giderek vasıfsız insanların işgal ettiği bir yapıya dönüştü. Tabi ki siyasetin içinde çok değerli insanlar var. Onların hepsini tenzih ederek konuşmak lazım. Siyasetin bütününü karalamıyoruz. Siyaset hizmet etmenin tek ve en etkili aracıdır. Karar merciisin, karar veremiyorsan hizmet etmek çok zordur. Bir projeyi ve uygulamayı başkalarına anlatmak dünyanın en zor işidir. Adamın kafası ona basmaz, reddeder ve yapmaz. Eğer sen siyasetin içindeysen yetki sendeyse, o meşhur koltuk dedikleri şey sendeyse o zaman girer yaparsın. Biz Aydın’da da bunu yaptık. Yani Aydın Belediye Başkanlığı gibi çokta önemli olmayan çokta büyük olmayan bir yetkiyi aldık, doğru bildiklerimizi uyguladık ve bu şehir bir şehir haline geldi. Siyasete girmeseydik bunu yapamazdık. Onun için siyaseti siyaset kurumu olarak karalamıyoruz. Siyaseti adeta kendi tekellerine alan, işgal eden o partilerin başından altına kadar işgal eden art niyetli, kişisel çıkarları dışında kişisel gücünü katlamanın dışında hiçbir derdi olmayan insanları kastediyoruz” diye konuştu.
“AYDIN’IN KURTULUŞU MENÇEK PROJESİDİR”
Aksu, “Aydın’da bir otoban tartışması var. Bir kesim çıktı otobana karşıyız, tarım arazilerini mahvediyor dedi. Dalama-Yenipazar üzerinden geçiyor otoban. O bölgedeki köylerimizi ikiye böleceğini, yeraltı su dengesini bozacağını, ovaya kadar tarım alanlarını yok edeceğini biz 1998 yılında görmüşüz. 23 sene olmuş. 1998 yılında yapılan Aydın-Denizli otobanının ihalesini Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu olarak Başbakan Mesut Yılmaz’a çıkarak ben iptal ettirdim. Otoban yapılmasın demedim, alternatifini ortaya koydum. Menderes Nehrini yatak ıslahını yaparız, 1860 yılında Sultan Abdülhamid’in hazırlattığı projedir. Yatak ıslahını yaparız, yanına otobanı geçiririz. Menderes kıvrım kıvrım gittiği için bize 37 bin dönüm tarım arazisi artıyor. Tarım arazimiz azalmıyor, en verimli bölgeden tarım arazisi artıyor. İstimlak bedeli sıfıra düşüyor. Viraj, rampa, viyadük hepsi kalkıyor. Ovanın tam ortasından Menderes büyük kanalı geçiyor, kenarından otoban geçiyor, bir seddesinden otoban geçiyor, bir seddesinden de hızlı tren geçiyor. Altından jeotermal doğalgaz hattı, altyapı, elektrik geçiyor. Yani bu projeyi biz 23 sene önce Sayın Başbakana sunduk, peki deyip iptal ettiler. O gün bugündür 23 senedir söylüyoruz, Aydın’ın kurtuluşu Mençek Projesidir. Bu vesileyle ovadaki bütün tarım arazilerini tarım parklarına bölüyoruz, ülkeye de dokunmuyoruz. Artık tarım parklarının bir güneş santrali olacak, şarj merkezleri olacak. Tarım parkındaki köylü müşterek tarım makinaları şantiyesinden gidip makinasını alacak sürecek ve tohumunu da ekebilecek” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.