29 Nisan 2024, Pazartesi

Çineli Eroğlu tekrar hayata tutundu

25 Kasım 2023, Cumartesi 12:02
Son güncelleme: 25 Kasım 2023, Cumartesi 12:11

     


Çine'de düşme sonucu omurilik zedelenemsi ve buna bağlı olarak konuşma ve hareket yetisi kaybolan 60 yaşındaki Orhan Eroğlu, 5 aylık mücadelesi ile tekrar sağlığına kavuştu.

İYİ Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Semra Eroğlu’nun eşi ve ilçenin tanınmış simalarından olan Orhan Eroğlu, geçtiğimiz 18 Haziran’da kendi çiftlik evinde düşme sonucu yaralandı. Hastanede kalbi duran Eroğlu, doktorların müdahaleleri ve entübe edilerek tekrar yaşama döndürüldü.

Kaza sonrası önce Çine Devlet Hastanesi’ne, oradan da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Orhan Eroğlu, gece saatlerinde Beyin Cerrahı Prof. Dr. Abdullah Topçu ve ekibi tarafından ameliyat edildi. 23 gün yoğun bakımda kalan Eroğlu’nun kalbi durdu. Yapılan müdahalelerle hayata döndürülen ve akciğerine boru takılarak entübe edilen Orhan Eroğlu, daha sonra 12 gün serviste tedavi altında tutularak hastaneden taburcu edilirken, 1 ay boyunca evinde tedavisine devam edildi.

Fakat hareket ve yürüme yetisi kaybolan Eroğlu, tekrar ADÜ Hastanesi’ne yatırıldı. Bu kez Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Turan tarafından tedaviye alındı. Büyük bir mücadele ile Orhan Eroğlu tekrar oturma, hareket, ayağa kalkmanın ardından üçüncü ay sonunda yürümeye başladı. Eroğlu ve eşi Semra Eroğlu yapılan tedavi ve ilgi alakanın üst düzeyde olmasından çok memnun olduklarını ifade etti.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in kendilerine ziyaretinde de ayrıca çok memnun olduklarını dile getiren Semra Eroğlu, “Doktorlarımıza, asistanlarımıza, hemşirelerimize, fizyoterapistlerimize, bu zor sürecimizde arayıp, soran ve ziyaret eden herkese ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyoruz” açıklamasında bulundu. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler