4 Mayıs 2024, Cumartesi

57 yıl sonra okullarında buluştular

24 Nisan 2024, Çarşamba 17:02

     


Aydın’ın Çine İlçesi Atatürk İlkokulu’nda 1963-67 yılları arasında eğitim gören 15 öğrenci, 57 yıl sonra okullarında bir araya geldi. Daha sonra o dönem öğretmenleri olan Sadi Güney’in mezarını da ziyaret ettiler.

Çine Atatürk İlkokulu’ndan 1967 yılında mezun olan Umur Güney, Hüsnü Eren, Birgül Eren, Tarık Gündoğdu, Zeynep Gündoğdu, Nazmi Eraslan, Rabia Eraslan Reşat Eren, Kadriye Eren, Lütfiye Ilgın, Naciye Sarıkaya, Kübra Yaşa, Kamil Kaya, Kemal Pala, Burhan Erkuş, Özcan Gülsever ile Ali Motor, yarım aşıra aşkın süre sonra okullarında buluştu. Öğretmenleri olan Sadi Güney’i yad etmek amacıyla düzenlenen buluşmaya, merhum öğretmenin eşi Fatma Güney ve çocukları Gülgün Bıkmaz, Kemal Bıkmaz ile torunu Ege Bıkmaz da katıldı.

Okul dönemlerinde olduğu gibi önce bahçede buluşan eski mezunlar, eğitim gördükleri sınıfta anılarını tazeledi. Okulda gerçekleşen buluşmanın ardından öğrenciler, 2014 yılında vefat eden Sadi Güney Öğretmenin Soğancılar Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret ederek öğretmenleri için dua etti.

“SADECE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN DEĞİL, TÜM İLÇEDE SEVİLEN BİR KİŞİYDİ”

Sadi öğretmenin öğrencilerinden olan Kamil Kaya, “Bizim dönemimizde mezun olan 30 arkadaşımızın yarısı bugün bu buluşmada yer aldı. Gelmek isteyip gelemeyen arkadaşlarımız da var. Bizler bireysel olarak sürekli görüşüyoruz ama her birimiz farklı il ve ilçelerde olduğu için sadece 15 öğrenci arkadaş toplanabildik. Ama önümüzdeki günlerde tüm arkadaşlar olarak bir araya geleceğiz. Bugün hem anılarımızı hem de Sadi öğretmenimizi yad ettik. Çünkü o bunu hak eden bir eğitimciydi. Sadece öğrencileri tarafından değil, tüm ilçede sevilen bir kişiydi. Bizler onu 14 yıl önce kaybettik ama anılarını yaşatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler