“Yeni hastanenin kanalizasyon atığı dere yatağına mı bırakılacak?”

Aydın’ın Çine ilçesinde yapımına devam edilen 75 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatının sonuna yaklaşıldı. Hastanenin kanalizasyon giderinin dere yatağına ucu açık şekilde bırakılması, vatandaşları tedirgin etti.

75 Yataklı Çine Devlet Hastanesi 2024 yıl sonuna tamamlanması planlanırken, iç ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Hastaneye ait kanalizasyon gideri ile arıtma tesisi çalışmalarının da devam ettiği ifade edildi.

“HEM BİZ HEM DE ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ TÜKETENLER ZARAR GÖRÜR”

Hastaneye ait kanalizasyon hattı döşemesi ve hattın ucu açık vaziyette dere yatağına bırakılması ise, Yolboyu ve Karakollar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Özellikle dere çevresinde arazisi bulunan vatandaşlar, ““Yeni hastanenin kanalizasyon atığı dere yatağına mı bırakılacak? Biz burada tarım ve hayvancılık yapıyoruz. Bu kanalizasyon hattı buraya akacak olursa hem biz hem de ürettiğimiz ürünleri tüketenler zarar görür” dedi.

“İLERİ DERECE ARITMA TESİSİ YAPILACAK”

Devlet Hastanesi kanalizasyon hattının asla o şekilde bırakılmasının mümkün olmadığını belirten yetkililer, “Hastane inşaatımız hızla devam ediyor. Hastane ile arıtma tesisi kurulacak alan arası hat döşemesi yapıldı ve buradan bir salım yapılmamaktadır. Devlet Su İşleri (DSİ) onaylı İleri Derece Arıtma Tesisi yapılacak. Bunun için onay beklenmektedir. En kısa zamanda bu arıtma tesisi de yapılıp, tarımsal sulama suyu elde edilecek. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir hastanenin çevreye zarar vermesi mümkün değildir” açıklamasında bulundu. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.