• 9 Temmuz 2024, Salı 19:40

''Çine’ye çok yakışır''

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Bir Maden Fakültesi açılması buraya yakışır, güzel de olur. Diğer bölümlerle birlikte destek verilse, ilçemizin ve ilimizin gelişmesine kalkınmasına katkıda bulunur” dedi.

Çine (MYO) ve AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen “Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Operatörü Uygulama Sınavı Alanı” açılış töreninde konuşan AK Parti Aydın Mustafa Savaş, ADÜ Rektörü’nden önemli bir istekte bulundu.

“İŞBİRLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

ADÜ ve AYTO işbirliğinde gerçekleşen, Türkiye’de 2. Ege bölgesinde de 1. Olan “Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Operatörü Uygulama Sınavı Alanı’nın” ilçeye ve Aydın’a önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan AK Partili Mustafa Savaş, “Ben bu projeyi çok kıymetli ve değerli buluyorum. İşbirliği kültürünün ilimizde, bölgemizde gelişmesi adına; üniversitemiz ve Ticaret Odası ile birlikte işbirliğinde bu projenin gerçekleşmesi hakikaten çok önemli ve kıymetlidir. Bu anlamda Sayın Rektörümüze ve oda başkanımıza ekibine teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabi ilimiz biliyorsunuz bir turizm kenti, tarım kenti, termal kent ama son dönemde bir sanayi şehri, bir ticaret şehri bir üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu alanların birbiri ile işbirliği halinde olması ilimizin bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacağı açıktır. Kalkınmanın da yerelden başlaması gerektiğini, kalkınmanın yerelden başlaması halinde, bölgenin gelişmesi halinde, totalde ülke genelinde olumlu etkileyeceği her fırsatta söylüyoruz. Bu anlamda üniversitemizin bu alanların gelişimine katkı sağlaması üniversite sanayi işbirliği, üniversite iş insanlarıyla işbirliğini ve diğer alanlarla işbirliğini çok önemsiyoruz. Üniversite kendi akademik gelişmesini sağlayacak ve bu alanda önemli işler yapacak ama bölgenin dinamiklerini hareket etme noktasında da önemli bir fonksiyonu var” diye konuştu.

“BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUM”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in göreve geldiğinden buyana önemli projelere imza attığını dikkat çeken Savaş, “Sayın Rektörümüz geldiğinden bu yana bu dinamiklerin harekete geçirmesi noktasında gayretlerini izliyoruz ve şahidiz. Sayın Rektörüme teşekkür ediyorum. Ben önümüzdeki dönem adına ilimden ve bölgemden ve Çine’den çok umutluyum. Üniversitemiz bu alanlarla yapmış olduğu işbirliği sayesinde ilimizin üretim kapasitesi ilimizin ihracat kapasitesi, ilimizin istihdam kapasitesi de artacaktır. Çine’mizin de istihdam kapasitesi de artacaktır. Bu işbirliği sayesinde de burada sertifikalı eleman yetişecek, bu sertifikalı eleman da özellikle turizm bölgesi olan ilimizde gıda güvenliği açısından da çok önemli. Turizmde verilen hizmetin kalitesi adına çok önemli. Bu açıdan da bu projeyi önemsiyorum, bundan sonraki projelerde de üzerimize düşen ne varsa bir kardeşiniz olarak bir milletvekili olarak hazır olduğumu burada huzurunuzda beyan etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

“İLÇEMİZİN VE İLİMİZİN GELİŞMESİNE KALKINMASINA KATKIDA BULUNUR”

Rektör Kent’ten önemli bir talepte bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Biz üniversite olarak ilçemizle ilgili isteklerimiz de var Sayın Rektörüm. Önümüzdeki dönem ilimizde gelişmeler daha hızlı olacak. Organize sanayi bölgesi, ticari yaşam, ticari aktivite ve bu alanda ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacak ilave bölümlerin, birlikte yerel dinamiklerle beraber oturup, konuşularak ilave bölümlerin açılması noktasında da sizden destek istiyorum Sayın Rektörüm. Biz Ankara’da elimizden ne geliyorsa destek vermeye devam ediyoruz. Geçen hafta Oda Başkanımız, Sayın Rektörümüz ve milletvekili arkadaşlarımızla beraber diğer oda başkanlarımızla beraber Sanayi Bakanımızı ziyaret ettik ve TEKNOKENT kurulması ve inşaatı için sanayi bakanımızdan önemli bir destek aldık, bu çok kıymetli. İnovasyon ve AR-GE çalışmaları adına, TEKNOKENT’in fonksiyonları çok fazla. Bu anlamda Sanayi Bakanımızdan devletimizden hükumetimizden destek alıyoruz. Buradan da sizden Çine’mizin önümüzdeki dönem adına gelişmesine katkı sağlayacak bölümlerin kurulması noktasında destek istiyoruz. Tabi bölgemiz aynı zamanda maden bölgesi. Biraz da biz çıtayı yükseltiyoruz ve bir maden fakültesi açılması noktasında da isteğimiz olacak. Sayın Rektörüm, YÖK Başkanımız, ilgili ve yetkili arkadaşlarla da konuşuruz. Bir maden fakültesi açılması buraya yakışır, iyi de olur güzel de olur. Diğer bölümlerle birlikte destek verilse, ilçemizin ve ilimizin gelişmesine kalkınmasına katkıda bulunur” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.