• 2 Ağustos 2024, Cuma

Çine’ye ihanet etmeyin

Uzun zamandır, burada yazmıyor, yazamıyordum. Çine Madran’ı biz ilçemizin gözü, kulağı ve sesi olsun diye kurduk. Yirmi yıldır da bu misyonunu sürdürüyor. Son yıllarda, biraz seyre daldık. İzledik. Bunu, “meydan boş kaldı” diye algılayanlar oldu. Meydan boş değil, söz konusu Çine’nin hakları ise o gün herkes karşısında Çine Madran’ı ve bizleri bulur.

 

Geçtiğimiz günlerde haber merkezimize bir bilgi geldi. “Topçam Madran Su Tesislerini satın almak isteyen birileri, inceleme yapıyor, kıymet takdiri için hazırlıkta bulunuyor” deniyordu. Bunun böyle söyleniyor olması bile bizim harekete geçmemiz için yeterli bir nedendi. Arkadaşlarımız konuyu hemen haberleştirip Çine halkı ile paylaştı.

 

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, böyle bir şeyin olmadığını ama maddi imkanları elvermediği için de tesisin hakkını veremediklerini belirten ifadeler kurdu. Açıklamalar net ve tatmin edici değildi.

 

Bu sabah da ÇİPAŞ’ın çiçeği burnunda yönetim kurulu başkanı Mustafa Demir bir basın açıklaması yapmış. Uzun uzadıya durumu anlatmaya çalışmış. Bizlere, Çine Topçam Madran Suyu konusundaki hassasiyetimizden dolayı teşekkür etmesi gerekirken, “yandaş” yaftası yapıştırmaya kalkışmış.

 

Bugün Çine Topçam Madran tesislerini satın alma girişiminde bulunduğu iddia edilen firma, Madran Dağında su kaynaklarını toplamaya başladığından tepkiler oluşmuştu. Hasan Yörük, “Su fabrikası kurmayacaklar, somon balığı yetiştirecekler” demişti. Anlıyorum ki, o zaman Hasan Yörük üzerinden yürütülen algı bugün Mustafa Demir ağzıyla yönetiliyor.

 

Hayvan terli, biz bunlara inanmayız. Sizin yapmanız gereken ne biliyor musun; Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Çine Belediye Meclis Üyelerinin tamamı, CHP’nin Çine ilçe yönetimi ve ÇİPAŞ yöneticileri olarak noterden taahhüt vermelisiniz.

 

“Biz, görev süremizde Çine Belediyesine ait Topçam Madran Su tesislerini satmayacağız” sözünüzü halka noterde taahhüt etmelisiniz. Ayrıca, kısa, orta ve uzun vadede bu tesiste yapacağınız yatırımları ve üretim artışlarını da aynı metinde garanti etmelisiniz.

 

Köpüklü açıklamalarınıza inanmıyoruz, inanmayacağız. İcraatınızı görmek için izlemeye, gözlemeye ve dinlemeye devam edeceğiz. Tek bir farkla, her bir gelişmeyi ve bilgiyi halkımızla anında paylaşarak.

 

Bizim için nasıl bir tanımlama yaptığınız, hangi ifadeleri kurduğunuz hiç umurumuzda değil. Lakin, Çine’ye ihanet etmeyin! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.